Seppo Villanen

Seppo Villanen

LL, fysiatri, yleislääketieteen erikoislääkäri
Kivunhoidon ja kuntoutuksen erityispätevyys

Mehiläinen Töölö
Pohj. Hesperiankatu 17 A
00260 Helsinki

Vastaanotto – vain etä

Qutenzahoidot

Mehiläinen Leppävaara
Hevosenkenkä 3, Panorama Tower
02600 Espoo

Vastaanotto – vain etä

Mehiläinen Matinkylä
Piispanportti 10 A, 3.kerros
02200 ESPOO
Fortumin talo

Vastaanotto – vain etä

Mehiläinen Pori
Kuninkaantie 3, 28130 Pori

Vastaanotto kerran kuussa

Qutenzahoidot

Mehiläisen yhdistetty ajanvaraus
010 41400

Mehiläisen ajanvaraus

Terveystalo Myyrmäki
Jönsaksentie 6, 01600 Vantaa

Vastaanotto – vain etä

Qutenzahoidot

Keskitetty ajanvaraus 0306000

Terveystalon ajanvaraus


Tietosuojaseloste

 

Kipufysiatrian etävastaanotto

Koronatilanteen vuoksi aloitan etävastaanoton. Vastaanotto on tarkoitettu erityisesti niille jotka tulisivat pitkän matkan takaa tai muuten on hankaluuksia vastaanoton kanssa. Ohessa ohjeet etävastaanottoani varten.
Pyrin työskentelemään huolellisesti.Tämän vuoksi on tärkeää että viette oman tilannekuvauksenne kirjallisena Mehiläisen tai Terveystalon toimipisteeseen, missä ne skannataan sairaskertomustietoihin. Olisi hyvä että täyttäisitte myös kipupiirroksen, mikä myös voidaan skannata sairaskertomukseenne. Erityisen tärkeää on että siirrätte kaikki rtg- ja ct- tai mri -kuvat katsottavaksi Mehiläisen tai Terveystalon kuva-arkistoon. Kuvien siirrosta CD.ltä tms laskutetaan jokin summa, noin 30-50 €. Monet sairaalat voivat siirtää kuvat suoraan kuvasiirtona arkistosta arkistoon. Tähän tarvitaan Teidän luvat ja siirto voidaan toteuttaa helposti esim. HUS-rtg.stä. Siirron toimitusaika voi olla parikin viikkoa. Kun kaikki dokumentit ovat luettavissa ja katsottavissa niin varatkaa sitten soittoaika ja tarvittaessa voidaan olla yhteyksissä myös kuvallisesti WhatsApp-sovelluksen avulla.
Laskutan käytetyn työajan mukaan noin 50-200 €, etävastaanotto-koodilla, teen tarvittavat lähetteet laboratorioon ja kuvantamisiin, uusin lääkkeitä ja teen fysioterapialähetteet yms. B-lausuntoja tms. ei voi kirjoittaa ilman tapaamista. Tutkimukset ja selvitykset saadaan käyntiin hyvin.
Olen iän vuoksi vähentämässä vastaanottoa, joten etävastaanoton kapasiteettini on rajallinen. Seuraavat neljä viikkoa olen lomalla.
16.3.2020, Seppo Villanen

Invalidisäätiö ja allek. Orton vastaanoton lopettaminen 2019

Olen lopettanut Ortonin vastaanottoni 2019 ja vähennän edelleen vastaanottoja myös muissa toimipaikoissa. Pyrin hoitamaan omat pitkäaikaiset potilaat. Tämä on ollut pitkä ja upea matka yhdessä potilaiden kanssa. Toivottavasti olen voinut auttaa joitakin.
Taustaa. Invalidisäätiö perustettiin hoitamaan ja kuntouttamaan sotainvalideja 26.06.1940. Nykyinen rakennuksen ensimmäiset osat valmistuivat Ruskeasuolle 1943. Sotainvalidien lisäksi hoidettiin ja kuntoutettiin sotaorpoja ja sotaleskiä. Työ oli vaativaa. Tehtiin jsp- ja sotasairaalaoperaatioiden jälkeen vielä korjausleikkauksia, tehtiin proteeseja ja opeteltiin uudestaan elämään. Melkoinen osa sai koulutuksen ja sijoittui vammaisena yhteiskuntaan ja työelämään. Seurasi polioepidemia. Siitäkin selvittiin. Tuon ajan fysioterapeuttien tekemät lihastestaukset ovat edelleen Suomen huippua tarkkuudessaan. Tuon ajan sairaskertomukset ovat yksinkertaisia ja turhia sanoja ei käytetty. Potilaista otettiin paljon valokuvia. Toivon että tuota upeaa potilasarkistoa ei hävitetä tai että se digitoidaan.

Invalidisäätiö on ollut monessa edelläkävijä. Yhdessä vaiheessa kaikki ortopedit olivat olleet koulutuksessa Invalidisäätiöllä. Tuon ajan ortopedit tekivät ihmeitä. Skolioosikirurgia oli korkealla tasolla. Tieteellisen tutkimuksen ja koulutuksen taso oli korkea. Kuntoutuksessa kehitettiin moniammatillisuutta ja otettiin käyttöön mm suorituskykytestit ja ns sisukuntoutus. Vaikeavammaisten kuntoutus oli arkipäivää. Työklinikka oli käytössä. Apuvälineitä ja proteeseja tehtiin naapuritalossa mittojen mukaan. Kuntoutuspuolella kehitettiin kipukuntoutus ja OSKU-kuntoutus. Eri potilasryhmillä oli omia kuntoutusjaksoja mm hemofilia ja lyhytkasvuiset. Kipupolilla tehtiin invasiivisia kivunhoitoja ja sekä ortopedien että kipulääkärien toimesta aloitettiin stimulaattorihoidot. Oltiin hyvin ajan hermolla ja koulutuksiin Eurooppaan ja USA:aan pääsi. Yhteistyö oli kansainvälistä. Fysiatrian koulutukset olivat korkeatasoisia.

Olen erittäin kiitollinen ajasta jonka sain tehdä työtä ja pitää vastaanottoa Ortonissa. Opin paljon. Monet kolleegat olivat ja ovat edelleen upeina esimerkkeinä. Yhteistyö sairaanhoitajien, sosiaalityöntekijöiden, psykologien, toimintaterapeuttien ja fysioterapeuttien kanssa oli kehittävää. Monet työtoverit ovat jääneet ystäviksi.

Invalidisäätiön jälki on Suomen terveydenhuollossa merkittävä. Toista vastaavaa ei ole tiedossa. Heinolan Reumasairaala oli samanlainen oman alansa huippu. Tämä kaikki tehtiin säätiöpohjalta ja yksityisenä toimintana. Vuodesta 2016 lukien Ortonin toimintaa on vähitellen jouduttu ajamaan alas.

Kiitos upeista vuosista kaikille!

Seppo Villanen