Seppo Villanen

Seppo Villanen

LL, fysiatri, yleislääketieteen erikoislääkäri
Kivunhoidon ja kuntoutuksen erityispätevyys

 

Mehiläinen Töölö

Pohj. Hesperiankatu 17 A

Helsinki

Vastaanotto tiistai

Toimenpidemahdollisuus CT, UÄ ja läpivalaisu (angiolaboratorio)

 

Mehiläinen Leppävaara, Panorama Tower

Vastaanotto keskiviikko aamupäivä
Puh. 010 414 00

 

Mehiläinen Matinkylä

Piispanportti 10 A, 3.kerros
02200 ESPOO
Fortumin talo
Vastaanotto keskiviikko iltapäivä

 

Mehiläinen Pori

Vastaanotto kerran kuukaudessa

Mehiläisen yhdistetty ajanvaraus
010 41400

Mehiläisen ajanvaraus

 

Terveystalo Myyrmäki

Jönsäksentie 6

Myyrmäki

Vastaanotto torstai

Keskitetty ajanvaraus 0306000

Terveystalon ajanvaraus

Orton Kipupkl

Kipuklinikka

Tenholantie 10

Ruskeasuo Helsinki

Kiputoimenteitä

puh. 09 4748 6357

Nykytila

Lääkäri on tässä sairastanut kunnolla.

Parhaimmillaan kolmesta eri syystä sairaslomalla mutta vain yksi korvaus… Onneksi on hyviä lääkäreitä jotka hoitavat myös lääkäreitä. Erityinen kiitos ortopedi Anu Mykkäselle joka löysi veritulpan ja jolla oli hyvät kontaktit ja sain samana päivänä vielä avattavan ortoosin. Sen avulla pystyin liikkumaan ja kun jalka turposi niin voin löysätä ja aamulla kun tilanne oli parempi niin laitoin tiukemmalle. Nyt on kuukausi kävelty omin jaloin. Jalka on pikkuhiljaa parantunut mutta liikerajoitus ja turvotukset ovat vielä hankalia. Omin neuvoin en päässyt tästä enää eteenpäin ja sain lähetteen OMT terapiaan.

Työntekoa on tarkoitus nyt hieman keventää ja pyrin kohentamaan omaa kuntoa. Kyllä se tästä nousee. Hitaasti. Ehkä.


Nilkka murtui

Vastaanotot perutaan 19.11.17 asti

Oikea nilkka murtui 151017, elämä ei ole yksinkertaista.

Olin toipumassa selkäleikkauksesta hyvää vauhtia. Tein lyhyitä sauvakävelylenkkejä. Selkä alkoi jo taipua ja toimia. Sain sukat jalkaan. Hyytävä jäykkyys pakaroihin oli poissa. Oli palaamassa innolla töihin

Ikkunoita pestessä nousin matalalle telineelle ja teline petti alta ja putosin oikea nilkka edellä  ojennettuna maahan. Korkeus noin 40 cm. Nilkkaan tuli heti syvä, pehmeä kipu. Kyseessä oli luukipu joka on erilaista kuin muu kudoskipu. RTG.ssä oli sitten murtuma ja nilkkaan laitettiin lasikuitukipsi. Nyt pitää olla varaamatta 4 viikkoa ja  kipsi yhteensä kuusi viikkoa. Nilkka joudutaan mahdollisesti vielä leikkaamaan. Selviää tiistaina kontrolli RTG.n yhteydessä.

Elämä meni taas  uusiksi. Pitää opetella yksijalkaisen elämä. Kyynersauvoilla kulkeminen on erityisen raskasta. Rintalihakset huutaa hoosiannaa. Oikeastaan mikään askere ei suju. Pesuissa ja pukemisissa on hankaluuksia. Koiraa ei voi ulkoiluttaa. Alakertaan ei pääse. Autolla ei voi ajaa. Erityisen tarkkana on oltava siinä että ei sotkeennu kyynersauvoihin. Siitä tulisi sellainen vammamekanismi että oksat pois. Nyt olen vain kerran olen horjahtanut kyynersauvoilla mutta onneksi takana oli nojatuoli ja putosin siihen.

Nilkka turpoilee ja pohkeessa on lihaskramppeja. Pitää olla jalat koholla että saa turvotuksen pois.

Hiljaksiin mennään. Elämä opettaa. Onneksi on vaimo joka hoitaa,  käy kaupassa ja ulkoiluttaa koiraa. Yksineläjänä olisin tosi pulassa.

Siihen tulokseen olen tullut että asunnot pitäisi aina suunnitella ns inva-asunnoiksi. Sitä ei koskaan tiedä mitä elämä tuo tullessaan. Siitä olen erityisen tyytyväinen että selkätuli leikattua ja tulos oli hyvä. Jos selkä olisi niin huono kuin se oli niin tästä uudesta vammasta ei olisi kyllä selvitty.

Tänään on kaunis päivä.  Pitäisi hankkia sähköpyörä (kolmi-sellainen) että pääsee  koiran kanssa.

Vastaanotot  perutaan 19.11.17 asti. Fysiatri ja kipulääkäri ei voi yksijalkaisena kyynersauvapotilaana pitää vastaanottoa. Pyrin aloittamaan nettivastaanoton jahka opettelen pari asiaa…

että tällainen tapaus tällä kertaa…

Espoossa 221017

Seppo

Linkit

sjmlogo
St. Jude Medical, Inc.


Medtronic

boston-scientific-logo
Boston Scientific


Pelastushelikopteri Aslak


toimenpiteet_buttonartikkelit_button
oivalluksia_buttonkokemuksia_button