Proteesiteknologia on kehittynyt rajusti. Merirosvojen puujaloista ja kapteeni koukun ajoista on pitkä harppaus nykyiseen tekniikkaan.
Proteesien maailma on täynnä uusi innovaatioita: käytetään CAD/CAM tekniikoita suunnittelussa, 3D tulostusta, hiilikuitua, silikonia, kevlaria, titaania, älykkäitä niveliä, mikroprosessoreita, liikeantureita, tunnistimia ja erilaisia liikeyksikköjä.
Proteesikädellä voidaan tarttua vaikka kananmunaan. Proteesijalalla voidaan kävellä, juosta, lasketella, pelata pallopelejä, kävellä maastossa ja uintiproteesilla voi uida.
Verrattuna puujalkoihin proteesien hinnat ovat toki nousseet, monipuolisimmat maksavat 70.000 e mutta tarjoavat hintaan nähden hyvän toiminnallisen lopputuloksen. Proteeseissa on toki kuluvia osia ja niitä joudutaan aika-ajoin huoltamaan ja uusimaan.
Vaikka kuulostaa kovalta suosittaa esim. vaikeissa raajojen murskavammoissa amputaatiota raajan pelastavien leikkausten sijaan niin lopputulema voi olla amputaatiolla parempi. Erityisesti nuoret ja keski-ikäiset oppivat nopeasti proteesien käytön ja sairaslomaika/työkyttömyys on lyhyt ja paluu normaalielämään on mahdollinen uuden teknologian ansiosta.