Nilkka murtui


Oikea nilkka murtui 151017, elämä ei ole yksinkertaista.

Olin toipumassa selkäleikkauksesta hyvää vauhtia. Tein lyhyitä sauvakävelylenkkejä. Selkä alkoi jo taipua ja toimia. Sain sukat jalkaan. Hyytävä jäykkyys pakaroihin oli poissa. Oli palaamassa innolla töihin

Ikkunoita pestessä nousin matalalle telineelle ja teline petti alta ja putosin oikea nilkka edellä  ojennettuna maahan. Korkeus noin 40 cm. Nilkkaan tuli heti syvä, pehmeä kipu. Kyseessä oli luukipu joka on erilaista kuin muu kudoskipu. RTG.ssä oli sitten murtuma ja nilkkaan laitettiin lasikuitukipsi. Nyt pitää olla varaamatta 4 viikkoa ja  kipsi yhteensä kuusi viikkoa. Nilkka joudutaan mahdollisesti vielä leikkaamaan. Selviää tiistaina kontrolli RTG.n yhteydessä.

Elämä meni taas  uusiksi. Pitää opetella yksijalkaisen elämä. Kyynersauvoilla kulkeminen on erityisen raskasta. Rintalihakset huutaa hoosiannaa. Oikeastaan mikään askere ei suju. Pesuissa ja pukemisissa on hankaluuksia. Koiraa ei voi ulkoiluttaa. Alakertaan ei pääse. Autolla ei voi ajaa. Erityisen tarkkana on oltava siinä että ei sotkeennu kyynersauvoihin. Siitä tulisi sellainen vammamekanismi että oksat pois. Nyt olen vain kerran olen horjahtanut kyynersauvoilla mutta onneksi takana oli nojatuoli ja putosin siihen.

Nilkka turpoilee ja pohkeessa on lihaskramppeja. Pitää olla jalat koholla että saa turvotuksen pois.

Hiljaksiin mennään. Elämä opettaa. Onneksi on vaimo joka hoitaa,  käy kaupassa ja ulkoiluttaa koiraa. Yksineläjänä olisin tosi pulassa.

Siihen tulokseen olen tullut että asunnot pitäisi aina suunnitella ns inva-asunnoiksi. Sitä ei koskaan tiedä mitä elämä tuo tullessaan. Siitä olen erityisen tyytyväinen että selkätuli leikattua ja tulos oli hyvä. Jos selkä olisi niin huono kuin se oli niin tästä uudesta vammasta ei olisi kyllä selvitty.

Jalkaan tuli vielä veritulppa. Siitäkin selvittiin. Verenohennuslääkityksen aikana kerrankin ajatus kulki mutta muuta ei sitten voinutkaan tehdä.

Jalka parantui. Nilkka jäi kuitenkin jäykäksi mutta toimi kohtalaisesti. Nyt sitten kaksi viikkoa sitten nilkka alkoi toimia lähes täysin ja pystyn jopa hyppäämään ojan yli. Upea juttu.

Espoo 190619